ГоловнаСвіт

Британія скликає раду Безпеки ООН через нові дані у "справі Скрипаля"

Дипломати розраховують, що засідання відбудеться завтра.

Британія скликає раду Безпеки ООН через нові дані у "справі Скрипаля"
Фото: EPA/UPG

Делегація Великобританії звернулася до Ради Безпеки Організації Об'єднаних Націй з проханням провести засідання після появи нових даних про отруєння в Солсбері.

Про це повідомляє прес-служба ООН у Twitter.

"Делегація Великобританії звернулася до Ради Безпеки ООН з проханням скликати засідання у зв'язку з появою нової інформації щодо інциденту в Солсбері. Британські дипломати розраховують, що таке засідання відбудеться завтра", - йдеться у повідомленні.

Раніше сьогодні британська поліція назвала імена підозрюваних в отруєнні Скрипалів.

Росіяни Олександр Петров і Руслан Боширов, яких Великобританія вважає причетними до отруєння Скрипалів у місті Солсбері, є співробітниками Головного розвідувального управління Росії.

За словами прем'єр-міністра Великобританії Терези Мей, санкція на отруєння у Солсбері, ймовірно, була отримана від вищого керівництва Росії. Прем'єр назвала дії ГРУ загрозою всім громадянам Британії і всім її союзникам та закликала вжити колективних заходів проти російського військового відомства.

Нагадаємо, колишній подвійний агент Сергій Скрипаль і його дочка Юлія були виявлені в непритомному стані на одній з лавок у Солсбері на початку березня 2018 року. Вони ледь залишилися серед живих, і їхнє нинішнє місцеперебування тримається в таємниці.

Лондон звинувачує Москву в організації замаху на Скрипалів. Москва категорично відкидає ці звинувачення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram