ГоловнаСвіт

Американський бізнесмен допоможе зібрати 1 млн доларів на облаштування містечка для єврейських біженців зі сходу України

Бізнесмен дає половину суми, гроші підуть на будівництво дитячого будинку.

З 27 серпня відкрито спеціальний збір пожертвувань серед донорів єврейської громади в Україні і за кордоном, аби акумулювати мільйон доларів на будівництво дитячого будинку в Анатівці для 60 дітей-сиріт.

Про це заявив голова організації "Американські друзі Анатівки", бізнесмен зі США Ігор Фруман, виступаючи в Києві на 120-річчі центральної синагоги ім. Бродського.

Анатівка - житлове і навчальне містечко для єврейських біженців зі Сходу України, побудоване під Києвом. Є флагманським проектом у сфері благодійності синагоги Бродського з ініціативи головного рабина України Моше-Реувена Асмана.

При цьому Фруман пообіцяв, що кожен долар пожертвувань його організація примножить удвічі - щоб зібрати заявлений мільйон доларів.

Збір пожертвувань, який проходить на сайті Anatevka.com, стартував на святкуванні ювілею синагоги. Привітати київську єврейську релігійну громаду 26 серпня прийшли політики, бізнесмени, діячі культури - представники різних національностей країни. Привітання також надіслали прем'єр-міністр України Володимир Гройсман та Ізраїлю Беньямін Нетаньягу.

"Ми дуже цінуємо ту підтримку, яку надала синагога Бродського і в період Помаранчевої революції, і особливо в період Революції гідності. Ваша активна позиція змінила українських патріотів. Зі мною поруч на Майдані боролися люди, які вибивали собі татуювання тризуба з Маген-Давидом. Тому сьогодні кожен український націоналіст - такий самий затятий сіоніст", - зазначив голова Київської обласної державної адміністрації Олександр Горгань.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram