ГоловнаСвіт

Євросоюз завершив макрофінансову допомогу Греції

З 2010 року країна отримала понад 250 млрд євро.

Євросоюз завершив макрофінансову допомогу Греції
Фото: EPA/UPG

Європейський Союз завершив третю програму макрофінансової допомоги Греції, в рамках якої країна отримала 61,9 млрд євро впродовж трьох років. Греції було доступно ще 24,1 млрд євро, але ці кошти не знадобилися.

Про це йдеться в заяві Європейського стабілізаційного механізму (ESM).

"Сьогодні ми можемо безпечно завершити програму ESM без запуску нових додаткових програм порятунку, оскільки вперше з початку 2010 року Греція може стояти на своїх ногах. Це стало можливим завдяки зусиллям грецького народу, співпраці з нинішнім грецьким урядом і підтримки європейських партнерів через кредити та полегшення тягаря заборгованості", - йдеться в заяві.

Греція стала п'ятою країною для фонду - після Ірландії, Іспанії, Португалії та Кіпру, - якій було надано макрофінансову допомогу.

Нагадаємо, що в період з 2012-го по 2015 рік Греція отримала 141,8 млрд євро у вигляді позик від Європейського фонду фінансової стабільності (EFSF). Загальна сума, надана двома фондами, становила 203,77 млрд євро.

Перший пакет фінансової допомоги від Єврогрупи в розмірі 52,9 млрд євро надійшов у вигляді двосторонніх позик з 2010-го по 2012 рік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram