ГоловнаСвіт

Пашинян заявив про ліквідацію корупції в Вірменії

Голова уряду відзвітував на мітингу про перші 100 днів свого прем'єрства.

Пашинян заявив про ліквідацію корупції в Вірменії
Фото: EPA/UPG

На мітингу в Єревані, приуроченому до 100 днів діяльності нової влади країни, прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявив про ліквідацію корупції, монополії на імпорт товарів, а також про незалежність судів. Пашинян пообіцяв надати економіці країни нове дихання, повідомляє Немецкая волна.

Пашинян також заявив, що влада тепер "переходить до другого етапу реформ, необхідних для того, щоб надати економіці країни нове дихання, переключитися на другу швидкість".

Голова уряду підтвердив прихильність до збереження стратегічного партнерства з Росією, розвитку і поглиблення відносин з Євросоюзом, а також з найближчими сусідами. Він знову закликав вірмен усього світу робити інвестиції в економіку країни, оскільки надалі жодному підприємцю не загрожуватиме втручання в його бізнес, ніхто не буде вимагати від нього хабарів і лагодити бюрократичні перешкоди, і тим більше віднімати бізнес, як це було раніше.

Пашинян закликав вірмен не сумніватися в тому, що боротьба з корупцією буде продовжена, і "всі вкрадені у народу гроші будуть повернуті". При цьому голова уряду виключив можливість контрреволюції або громадянської війни. "Якщо хтось буде говорити про громадянську війну, ним займуться органи держбезпеки", - пообіцяв Пашинян.

На мітинг на площі Республіки в Єревані зібралися, за даними поліції, понад 200 тисяч осіб. Прем'єр-міністр прийшов на нього з того самого місця, де 21 квітня був затриманий правоохоронцями і ізольований від десятків тисяч своїх прихильників-учасників акцій протесту. Тепер, за словами Пашиняна, співробітники поліції і Служби національної безпеки з народом, "і це особливий прояв національної солідарності, тому що між нами більше немає розділових ліній".

Нагадаємо, Нікол Пашинян був обраний прем'єр-міністром Вірменії 8 травня після масових протестів проти призначення на цю посаду колишнього президента Вірменії Сержа Саргсяна. Відразу після цього в Вірменії почали першу велику зачистку олігархату, санкціоновану новим прем'єром країни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram