ГоловнаСвіт

У Росії мають намір перевірити діяльність Лайми Вайкуле після її висловлювань про Крим

Латвійська співачка заявила, що не виступатиме в Криму ні за які гроші.

У Росії мають намір перевірити діяльність Лайми Вайкуле після її висловлювань про Крим
Фото: Думская

Громадська рада при МВС Російської Федерації ініціювала перевірку концертної діяльності латвійської співачки Лайми Вайкуле на території Росії на предмет її відповідності російським законам.

Як розповів РБК керівник робочої групи при раді з питань злочинності в сфері економіки Олександр Хамінський, "перевірка буде проведена не тільки стосовно Вайкуле, а й інших зарубіжних артистів, які приїжджають до нас з гастролями".

Він зазначив, що артисти часто в'їжджають до Росії за багаторазовою туристичною візою, щоб виступити на корпоративних комерційних заходах, в той час як для таких виступів їм потрібна робоча віза, а за незаконний виступ в Москві, Санкт-Петербурзі, Московській або Ленінградській областях порушників годиться видворяти з країни.

При цьому Хамінський так і не зміг назвати прізвища інших, крім Вайкуле, зарубіжних артистів, яких перевірятиме відомство.

У той же час заступник голови громадської ради МВС у Москві Валерій Грібакін прокоментував заяву керівника робочої групи з питань злочинності в сфері економіки громадської ради при столичному МВС Олександра Хамінського про перевірку стосовно співачки Лайми Вайкуле, повідомляє ТАРС.

"Очевидно, Олександр Хамінській в своїх коментарях висловлював думку як приватна особа, що має юридичну практику. Ця тема ніяк не розглядалася на засіданнях і робочих групах Громадської ради", - сказав Грібакін.

За його словами, Громадська рада не ухвалювала ніяких рішень з приводу звернень з проханням ініціювати перевірки концертної діяльності в Росії зарубіжних зірок естради, в тому числі Лайми Вайкуле.

Раніше Лайма Вайкуле, відповідаючи на прес-конференції в Одесі на питання "якби вам запропонували відвідати з гастролями Крим, ви б погодилися?", Сказала: "Ні. Нам заборонено. Нам, європейцям. Я туди не поїду, який би гонорар мені не пропонували".

Також Вайкуле заявила, що в неї "немає і не може бути ностальгії за СРСР" і вона "щаслива, що все це зруйнувалося".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram