ГоловнаСвіт

Аеропорт Будапешта на три години закривали через перегрів контейнера з іридієм з Росії

У результаті НП призупиняли виліт восьми рейсів.

Аеропорт Будапешта на три години закривали через перегрів контейнера з іридієм з Росії
Аэропорт имени Ференца Листа в Будапеште

Термінал 2B міжнародного аеропорту імені Ференца Ліста в столиці Угорщини Будапешті закривали на три години через перегрів контейнера з ізотопами, привезеного з Росії.

Про це повідомляє РБК.

За словами представника відомства з надзвичайних ситуацій Мартона Хайду, припинення роботи терміналу було необхідне для вивчення наслідків того, що сталося. За три години фахівці з'ясували, що ніякої загрози для пасажирів контейнер не становив. У результаті НП призупиняли виліт восьми рейсів.

Угорське агентство MTI повідомило, що літак прилетів зі Стамбула, а в контейнері містився іридій, який угорська компанія Izotop Intezet Kft замовила з російського Димитровграда. Її представник Габор Касаш повідомив, що в перегріві контейнера під час транспортування немає нічого незвичайного, а ізотопи необхідні для проведення досліджень.

Іридій - важкий метал, який видобувається в декількох країнах світу, в тому числі в Росії. Він може використовуватися в енергетиці та автомобілебудуванні. Існують і радіоактивні ізотопи іридію, отримані штучним шляхом.

На сайті російського АТ "Наука та інновації", пов'язаного з корпорацією "Росатом", вказується, що радіоактивний іридій-192 є продукцією АТ ГНЦ "НДІАР", розташованого в російському Димитровграді Ульяновської області.

Нагадаємо, в березні з аеропорту Лондона евакуювали 15 тис. осіб через загоряння автобуса. Було скасовано понад 100 рейсів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram