ГоловнаСвіт

Трамп позбавив екс-директора ЦРУ допуску до секретних даних

Проводиться оцінка допуску до секретів інших колишніх високопоставлених чиновників.

Трамп позбавив екс-директора ЦРУ допуску до секретних даних
Джон Бреннан
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп відкликав доступ до секретної інформації екс-голови Центрального розвідувального управління Джона Бреннана.

Про це під час брифінгу для преси в Білому домі сказала прес-секретар президента Сара Сандерс, повідомляє Голос Америки.

Трамп звинуватив Бреннана в тому, що той використовує доступ до секретних документів з метою "сіяти розкол і хаос" стосовно політики нинішньої американської адміністрації.

Крім того, Сандерс повідомила журналістам, що проводиться оцінка допуску до секретів інших колишніх високопоставлених чиновників. Серед них - екс-директор ФБР Джеймс Комі і екс-голова Національної розвідки США Джеймс Клеппер.

Нагадаємо, в липні екс-голова ЦРУ Джон Бреннан, який займав посаду в 2013-2017 роках, звинуватив президента США Дональда Трампа в зраді через прес-конференцію за підсумками переговорів з головою РФ Володимиром Путіним.

У березні колишній директор ЦРУ, головний радник президента США Барака Обами в боротьбі з тероризмом Джон Бреннан заявляв, що нелогічну поведінку президента США Дональда Трампа щодо його прихильності до ідеї знайти спільну мову з Росією, незважаючи на її агресію проти Заходу і безпосередньо США, може означати, що уряд РФ має особистий компромат на Трампа.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram