ГоловнаСвіт

Кількість загиблих під час обвалення мосту в Генуї сягнула 39 осіб (оновлено)

Рятувальники виявили тіла трьох дітей.

Кількість загиблих через обвалення автомобільного мосту в Генуї на півночі Італії зросла до 38 осіб. Про це з посиланням на дані МВС країни повідомляє Corriere della Sera.

"Підтверджено щонайменше 38 смертей, згідно з останніми даними, оновлених міністерством внутрішніх справ", - пише видання.

Серед загиблих - восьмирічний хлопчик і двоє підлітків віком 12 і 13 років.

П'ятнадцять осіб рятувальники дістали з-під уламків живими, один із них помер у лікарні, дев'ять залишаються у важкому стані.

Із зони лиха евакуювали 440 осіб, які перебували в 11 будівлях поблизу від зруйнованого мосту.

До рятувальних робіт залучено поліцейських, пожежників і військових. Пошук людей сильно ускладнений розміром обвалених балок: щоб розібрати завали - необхідна габаритна техніка, а це небезпечно для людей, які можуть перебувати під уламками.

У міністерстві інфраструктури країни прийняли рішення знести залишки зруйнованого моста. У середу і в четвер у Генуї оголошено жалобу за загиблими.

Оновлення. Міністр внутрішніх справ Італії Маттео Сальвіні уточнив, що виявлено тіла 35 загиблих, у тому числі трьох хлопчиків.

Оновлення 13:20. Італійський портал Rai News повідомляє про 39 жертв обвалення моста (п'ятеро з них не ідентифіковані) і 16 поранених. 12 вижили і перебувають у важкому стані.

Видання також наводить імена деяких загиблих, чиї особи вже встановлені, всі вони громадяни Італії з різних міст: Вінченцо Ліката (58 років, Агрідженто), Андреа Черуллі (48, Генуя); Джанлюка Арпіні (29, Генуя), Альберто Фанфані (32, Флоренція), сім'я Кампомороне (Генуя); Роберто Робано (44), Ерсілія Піччініно (41) і її син Самуеле (9); Еліза Боццо (34, Генуя), Бруно Касагранде (35, Генуя).

Про громадянство загиблих і постраждалих на цей момент нічого не відомо. МЗС просить українців, які були або могли бути в районі трагедії, зв'язатися зі своїми близькими.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram