ГоловнаСвіт

​Медведєв вважає нові санкції США оголошенням економічної війни проти РФ

Російський прем'єр пригрозив відреагувати "економічними, політичними, а в разі потреби, й іншими методами".    

​Медведєв вважає нові санкції США оголошенням економічної війни проти РФ
Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв вважає, що посилення санкцій США можна буде розцінити як оголошення економічної війни.

Про це він заявив у коментарі російським ЗМІ.

"Розмови про майбутні санкції я б не хотів коментувати, але можу сказати одне: якщо піде щось на кшталт заборони діяльності банків чи використання тієї чи іншої валюти, то це можна буде назвати абсолютно прямо, це оголошення економічної війни. І на цю війну необхідно реагувати - економічними методами, політичними методами, а в разі потреби, й іншими методами. І наші американські друзі це повинні розуміти", - сказав він.

"Наша країна в останні 100 років існувала в умовах постійного санкційного тиску. Для чого це робиться? Для того, щоб прибрати Росію з числа потужних конкурентів на міжнародному полі", - додав російський прем'єр.

Нагадаємо, США оголосили про введення з 22 серпня нових санкцій проти Росії через інцидент з використанням хімічної зброї в британському Солсбері. Йдеться про заборону на експорт у РФ товарів, які можуть бути пов'язані з національною безпекою.

Якщо протягом трьох місяців Москва не надасть гарантій, що не використовуватиме хімзброю і не погодиться допустити міжнародних інспекторів на свої підприємства з її виробництва, то Росію чекає другий раунд санкцій. Зокрема, передбачається заборона польотів компанії "Аерофлот" у США, зниження рівня дипломатичних відносин, майже повне припинення американського експорту (за винятком продовольства) та імпорту російських товарів.

Консульство РФ у США назвало ці санкції "драконівськими", а курс рубля до долара і російський фондовий ринок значно обвалилися.

Коментуючи обмежувальні заходи щодо Москви, офіційний представник Держдепу Гезер Нойєрт пояснила, що США намагаються таким чином домогтися від російського уряду конструктивнішої поведінки у вибудовуванні відносин з Вашингтоном.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram