ГоловнаСвіт

CША планують до 2020 року створити космічні війська

"Американці повинні домінувати в космосі - так і буде".

CША планують до 2020 року створити космічні війська
Фото: EPA/UPG

Віце-президент США Майк Пенс анонсував створення до 2020 року нового роду військ – космічних сил (Space Force).

Пенс пояснив необхідність їх створення погрозами в цій сфері з боку Росії і Китаю, пише "Настоящее время". "Американці повинні домінувати в космосі - так і буде", - заявив Пенс.

Зараз військово-космічні проекти курирують військово-повітряні сили США (Air Force).

План, запропонований президентом Дональдом Трампом, повинен бути спочатку схвалений Конгресом. Космічні сили стануть першим новим підрозділом збройних сил США більш ніж за 70 років - з моменту створення американських ВПС в 1947 році.

Пентагон вже багато років попереджає про те, що космос стає сферою, через контроль над якою можуть розгорнутися військові дії, - так само, як земля, повітря і море.

У минулому році деякі члени Конгресу пропонували створити "космічний корпус" всередині ВПС, за аналогією з корпусом морської піхоти у складі ВМС. Високопоставлені представники Пентагону виступили проти цієї ідеї, і її зняли з розгляду.

План Трампа йде далі, передбачаючи призначення як нового члена Об'єднаного комітету начальників штабів, так і міністра у справах нового роду військ.

Нагадаємо, голова розвідувального управління Міноборони США Агентства з розвідки генерал-лейтенант Роберт Ешлі раніше заявив, що Росія і Китай розробляють нову зброю для військових дій в космічному просторі в найближчому майбутньому.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram