ГоловнаСвіт

Дерипаска законсервує один зі своїх заводів через американські санкції

Виробництво було повністю орієнтоване на американський ринок.

Дерипаска законсервує один зі своїх заводів через американські санкції
Фото: EPA/UPG

Об'єднана компанія "РусАл" Олега Дерипаски у серпні розпочала консервацію електролізних потужностей Надвоїцького алюмінієвого заводу в Карелії, оскільки підприємство позбулося ринків збуту через американські санкції.

"Після введених OFAC санкцій Надвоїцький алюмінієвий завод позбувся ринків збуту і стабільних постачань сировини, продукція заводу виявилася незатребуваною, оскільки виробництво було повністю орієнтоване на американський ринок. Тому з квітня 2018 року НАЗ працює тільки на склад, генеруючи значні збитки. У зв'язку з ситуацією, в якій опинився НАЗ після введення санкцій, для того щоб знизити збитки, ОК "РусАл" змушена почати в серпні консервацію електролізних потужностей НАЗу", - заявив "Интерфаксу" представник підприємства.

Нагадаємо, 6 квітня американський мінфін заніс до санкційних списків сім російських бізнесменів, 17 високопоставлених чиновників і 14 компаній, пояснивши це "ворожими діями Росії по всьому світу".

Санкції передбачають блокування активів і заборону на будь-який бізнес з американськими громадянами, включаючи всі операції з борговими і частковими інструментами. Крім того, компанії, що потрапили під санкції, не можуть здійснювати операції в доларах.

Найсильніше від нових санкцій постраждав Олег Дерипаска. Крім того, що стосовно нього запроваджено персональні санкції, до списку потрапили вісім пов'язаних з ним компаній, зокрема підконтрольні йому En+ Group, група "ГАЗ", "Базовий елемент" і "РусАл".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram