ГоловнаСвіт

У Росії розбився вертоліт з 18 людьми на борту, всі загинули

Він зачепив лопатями зовнішній вантаж іншого вертольота.

У Росії розбився вертоліт з 18 людьми на борту, всі загинули
Фото: Alex Beltyukov

У Красноярському краї в Росії зазнав катастрофи вертоліт Мі-8, всі 18 осіб, що перебували на борту, загинули. Під час зльоту вертоліт зіткнувся із зовнішньою вантажною підвіскою іншого Мі-8. Про це повідомляється на сайті Росавіації.

Аварія сталася о 5 ранку за московським часом.

"Два вертольоти компанії Utair виконували зліт близько один від одного в районі Ванкорського нафтового родовища. Першим виконував зліт Мі-8 із зовнішньою вантажною підвіскою і без пасажирів на борту. Другий вертоліт, на якому перебували робочі вахтових змін, зіткнувся із зовнішньою підвіскою вертольота з вантажем, внаслідок чого впав, розбився і згорів", - йдеться у повідомленні.

Вертоліт перевозив робітників-нафтовиків. Причини зіткнення наразі не встановлені. Три члени екіпажу і 15 пасажирів, які перебували на його борту, загинули.

Вертоліт, в якому не було пасажирів, скинув зовнішню вантажну підвіску і виконав посадку, екіпаж не постраждав, повідомили в Росавіації.

У "Роснефти" повідомили, що серед пасажирів літака вертольота були працівники нафтогазової компанії "РН-Ванкор" та підрядних організацій. Вертоліт виконував рейс за маршрутом Ванкор-Пурпе (Туруханський район Красноярського краю), передає "Интерфакс".

У штабі з ліквідації наслідків НС повідомили, що на місці катастрофи вертольота виявили два бортові самописці."Виявлений звуковий самописець і параметричний записувальний пристрій. Однак у цьому випадку вони навряд чи містять достатньо інформації, щоб встановити причини події. Занадто стрімко розвивалася аварія", - сказало джерело.

Слідчий комітет порушив кримінальну справу за ч. 3 ст. 263 КК РФ (Порушення правил безпеки руху і експлуатації повітряного транспорту, що призвело з необережності смерть двох або більше осіб).

Нагадаємо, раніше у Мексиці під час аварії літака вижили всі пасажири та екіпаж.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram