ГоловнаСвіт

Трамп закликав генпрокурора США припинити "російське розслідування"

Суд над Манафортом президент США назвав "фальшивкою".

Трамп закликав генпрокурора США припинити "російське розслідування"
Дональд Трамп
Фото: lesoir.be

Президент США Дональд Трамп закликав генерального прокурора Джеффа Сешнса припинити федеральне кримінальне розслідування про ймовірне втручання Росії в американські вибори 2016 року.

"Це жахлива ситуація, і генеральний прокурор Джеф Сешнс повинен покласти край цьому сфабрикованому полюванню на відьом негайно, перш ніж це ще більше заплямує нашу країну. У Боба Мюллера очевидний конфлікт інтересів, а його 17 розгніваних демократів, які роблять за нього брудну роботу, ганьблять США!", - написав Трамп після серії твітів з критикою на адресу розслідування спецпрокурора Мюллера.

Також Трамп назвав "фальшивкою" суд над колишнім главою його передвиборного штабу Полом Манафортом, якого звинувачують у приховуванні мільйонів доларів, зароблених лобістською діяльністю в інтересах тодішнього президента України Віктора Януковича задовго до його роботи в передвиборчому штабі Трампа.

"Пол Манафорт працював на Рональда Рейгана, Боба Доула і багатьох інших видатних та шанованих політиків. На мене він працював дуже недовго. Чому уряд не повідомив мені, що стосовно нього ведеться розслідування? Ці старі звинувачення не мають ніякого стосунку до змови. Фальшивка!", - написав Трамп

Генпрокурор Сешнс наразі ніяк не відреагував на заклик Трампа закрити розслідування. Однак, як нагадує "Голос Америки", ще рік тому ЗМІ повідомляли, що він відкинув заклики Трампа знову взяти під контроль розслідування, від якого генпрокурор усунувся через власні контакти з російським послом.

Нагадаємо, напередодні саміту лідерів США та Росії генпрокуратура США оголосила про звинувачення 12 офіцерам російської військової розвідки. Їх звинуватили у зломі комп'ютерних систем апарату Демократичної партії США та оприлюдненні тисяч викрадених документів і електронних листів. У Росії звинувачення на адресу її розвідників відразу відкинули і заявили, що мова йде про спробу "зіпсувати атмосферу" навколо саміту з боку спеціального прокурора Роберта Мюллера, який в США розслідує справу про втручання Росії у вибори 2016 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram