ГоловнаСвіт

У липні по всьому світу зафіксували 118 температурних рекордів

В Японії температура досягла найвищої позначки в історії - 41 градус.

У липні по всьому світу зафіксували 118 температурних рекордів
Температура в Японии поднялась до рекордной отметки
Фото: EPA\UPG

Національне управління океанічних і атмосферних досліджень США зафіксувало 118 температурних рекордів по всьому світу в липні 2018 року. Про це повідомляє Голос Америки.

"У прохолодних країнах як Фінляндія, Швеція і Норвегія спостерігалася температура, якої ніколи не бувало раніше - вище за 32 градуси", - йдеться в матеріалі.

В Японії 23 липня температура досягла найвищої позначки в історії - 41 градус.

Температурні рекорди були зафіксовані також у семи штатах США: Массачусетс, Мен, Вайомінг, Колорадо, Орегон, Нью-Мексико і Техас.

Дослідник клімату Стенфордського університету Ноа Діффенбау заявила, що є серйозні докази у змінах клімату, які підвищують ймовірність екстремальних ситуацій, таких як сильні дощі чи спека.

"Ми вважаємо, що глобальні зміни клімату збільшили шанси рекордних температур на більш ніж 80% території планети", - заявила Ноа Діффенбау.

Крім цього, Європа цього року постраждала від найсмертоноснішої лісової пожежі за більш ніж століття. Лісові пожежі у Каліфорнії в грудні 2017 року визнані найбільшими за всю історію спостережень. Цього тижня зливи спричинили повені на сході США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram