ГоловнаСвіт

Путінські "Нічні вовки" створили військовий табір у Словаччині

Резиденція мотоклубу розташована за 60 км від Братислави.

Путінські "Нічні вовки" створили військовий табір у Словаччині
Фото: twitter.com/Fbeyeee

Напередодні річниці вторгнення військ Варшавського договору на територію тодішньої Чехословаччини група кремлівських пропагандистів з байкерського клубу "Нічні вовки" створила військовий "табір" поблизу столиці Словаччини.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Резиденція "Нічних вовків" розташована за 60 км від Братислави, у селищі Долна Крупа, недалеко від перетину кордонів трьох країн - Словаччини, Австрії та Чехії.

Табір є великим ареалом, обгородженим високим муром, у якому є кілька будівель, пофарбованих у кольори армійського камуфляжу. Там також є ангари і простір, на якому розміщена військова і поліцейська техніка.

Певне уявлення про об'єкт можна скласти за зробленою з дрона зйомкою, опублікованою у Twitter.

За інформацією місцевих ЗМІ, табір створено минулого місяця. Очолив його Йозеф Гамбалек - за даними журналістів, він є власником об'єкта. Гамбалек публічно не прокоментував діяльність бази, проте раніше говорив, що хоче відкрити музей військової і поліцейської техніки.

Міністерство закордонних справ Словаччини висловило стурбованість, заявивши, що "діяльність членів групи повинні ретельно контролювати і оцінювати".

Нагадаємо, лідер байкерського клубу "Нічні вовки" Олександр "Хірург" Залдостанов вважається другом президента РФ Володимира Путіна. "Вовки" підтримали анексію Криму і підтримують терористів "ДНР" і "ЛНР" у конфлікті на Донбасі.

У минулому році мотоклуб не отримав президентського гранту на розвиток своєї діяльності, а в 2016 році "Нічні вовки" отримали путінський грант у розмірі $51 тис. на "мотоциклетні паломництва".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram