ГоловнаСвіт

Конгрес США готує законопроект про автоматичне введення санкцій за втручання у вибори

Президента Трампа позбавлять права вводити ці обмеження.

Конгрес США готує законопроект про автоматичне введення санкцій за втручання у вибори
Фото: betterworldcampaign.org

Американський сенатор-республіканець Марк Рубіо і його колега демократ Кріс Ванг Холлен готують законопроект, який дозволить автоматично вводити санкції проти будь-якої країни, яка спробує вплинути на виборні процеси в США.

Про це повідомила британська газета The Times, передає "Інтерфакс-Україна".

Видання зазначає, що це дозволить автоматично посилити санкції проти Росії, оскільки можновладні представники американських спецслужб вже заявили, що зафіксували спроби РФ втручатися в листопадові вибори до Конгресу США.

Наприклад, про це попередив директор національної розвідки США Ден Коутс. Директор ФБР Крістофер Рей хоч і заявив, що США "поки що не фіксували спроб атак на певні частини виборної інфраструктури", втім зазначив, що така загроза існує і до неї треба ставитися серйозно, оскільки зауважено "інші зусилля зі злісного впливу, які за крок від того, щоб перейти на новий рівень".

"Якщо будуть надані докази того, що Росія або інша держава втручалися у виборчий процес, то президент буде зобов'язаний протягом 10 днів ввести санкції. Це серйозно обмежить можливості пана Трампа визначати політику щодо цієї країни", - пише видання.

Нагадаємо, згідно з доповіддю ЦРУ, частину якої опублікували в травні, Кремль втручався в перебіг президентських виборів у США 2016 року. Російські хакери здійснювали кібератаки на сервери Демократичної партії, а також протягом виборчої кампанії за дорученням Москви поширювали пропаганду в соцмережах з метою вплинути на її результати на користь Трампа.

13 липня міністерство юстиції США звинуватило 12 співробітників російської розвідки у втручанні у вибори.

16 липня під час зустрічі в Гельсінкі з Путіним Трамп порушив це питання. Незважаючи на докази, Путін знову заперечував втручання Росії в американські вибори. Він заявив, що готовий сприяти в розслідуванні. Натомість Путін зажадав, щоб російські слідчі змогли допитати американців, яких Москва вважає фігурантами справи Hermitage Capital, а також колишнього посла в РФ Майкла Макфола.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram