ГоловнаСвіт

Ryanair скасував рейси 50 тис. пасажирів через страйк бортпровідників

Персонал лоукоста вимагає поліпшення умов роботи і оплати праці.

Ryanair скасував рейси 50 тис. пасажирів через страйк бортпровідників
Фото: corporate.ryanair.com

Ірландський лоукостер Ryanair скасував рейси з трьох країн Європи, на яких 25 і 26 липня повинні були вилетіти до 50 тисяч пасажирів, через страйк бортпровідників.

Про це повідомляє avianews.

Акція персоналу торкнеться 24% рейсів з/до Іспанії, 27% рейсів з/до Португалії і 31% рейсів з/до Бельгії.

Пасажирам, чиї рейси були скасовані, надіслані sms і електронні листи з пропозицією перенести виліт на +/-7 днів від початкової дати або повернути квитки без штрафу.

Персонал лоукоста вимагає поліпшення умов роботи і оплати праці. У Ryanair же заявляють, що бортпровідники компанії вже отримують до 40 тис. євро на рік, мають по 14 вихідних днів щомісяця і отримують оплачувані лікарняні в разі хвороби.

"Цей страйк повністю необґрунтований і не несе нічого, крім мети зруйнувати відпустки сімей та надати додаткові бонуси конкуруючим авіакомпаніям у Бельгії, Португалії та Іспанії", - заявили в Ryanair.

Раніше про проведення страйку оголосили пілоти лоукоста, які незадоволені умовами надання бонусів, розподілу за базами і надання річних відпусток.

Нагадаємо, у травні в Італії через страйк профспілок скасували понад 700 рейсів, серед яких були і рейси Ryanair.

В Україні ж криза з авіаперевезеннями туристів пов'язана із заборгованістю туроператорів перед авіакомпаніями і значною кількістю літаків з великим терміном експлуатації в українських авіакомпаній.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram