ГоловнаСвіт

Маккейн назвав саміт у Гельсінкі "трагічною помилкою"

Сенатор звинуватив Дональда Трампа в нездатності захищати свою країну.

Маккейн назвав саміт у Гельсінкі "трагічною помилкою"
Фото: http://lenta.ru

Сенатор США Джон Маккейн назвав зустріч президентів США і Росії в Гельсінкі 16 липня "трагічною помилкою" і новим падінням для Сполучених Штатів.

Він звинуватив Дональда Трампа в нездатності захищати свою країну, повідомляє Reuters.

"Президент Трамп не тільки не зміг говорити правду про противника, а й, виступаючи за Америку в світі, наш президент не зміг захистити все те, що робить нас такими, якими ми є, - республікою вільних людей, яка присвячує себе справі свободи в країні і за кордоном", - сказав Маккейн.

"Зрозуміло, що саміт у Гельсінкі був трагічною помилкою", - додав він.

Напередодні зустрічі лідерів США і Росії Маккейн закликав Трампа бути "жорсткішим" з Путіним.

Як повідомляли, екс-голова ЦРУ Джон Бреннан, який займав посаду в 2013-2017 роках, звинуватив Дональда Трампа в зраді через прес-конференцію за підсумками переговорів з головою РФ. "Мало того, що коментарі Трампа імбецильні, він повністю в кишені Путіна", - заявив Бреннан.

Нагадаємо, президент Росії на зустрічі з Дональдом Трампом назвав війну з Україною "внутрішньою кризою" і запропонував США тиснути на Київ для виконання Мінських домовленостей.

Також Путін заявив, що позиції США і Росії з приводу Криму не збігаються, але "для Російської Федерації це питання закрите".

Трамп назвав зустріч з Путіним "хорошим початком".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram