ГоловнаСвіт

Португальське місто Брага визнало Голодомор геноцидом українського народу

Результати за позиціями місцевих партійних осередків будуть опубліковані пізніше, але відомо, що комуністи проголосували проти.

Португальське місто Брага визнало Голодомор геноцидом українського народу
Фото: hyser.com.ua

Муніципалітет португальського міста Брага визнав Голодомор 1932-1933 років геноцидом українського народу.

Про це повідомляє "Голос України".

"Серед багатьох питань, які розглянули депутати Муніципалітету португальського міста Брага, була трагічна доля України. Більшістю голосів вони визнали Голодомор 1932-1933 років геноцидом українського народу. Офіційні результати за позиціями місцевих партійних осередків будуть опубліковані, проте відомо, що комуністи проголосували проти", - пише видання.

Зазначається, що таке рішення є вагомим кроком до покращення позитивного іміджу України за кордоном.

"Це також черговий внесок української громади у розвиток взаємовідносин з португальським співтовариством і ще один крок до євроінтеграції нашої країни", - цитує видання Василя Бундзяка, який веде в Португалії священицьку діяльність з 2003 року.

Нагадаємо, раніше відповідне рішення ухвалили парламенти низки країн, зокрема Канади, Австралії, Грузії, Польщі, Португалії, Угорщини, Латвії, Литви, Естонії, Еквадору, Колумбії, Мексики, Парагваю, Перу і Чилі.

Також на сьогодні Голодомор визнаний геноцидом вже в 12 штатах Америки (Огайо, Міссурі, Вашингтоні, Вісконсині, Іллінойсі, Массачусетсі, Мічигані, Нью-Джерсі, Нью-Йорку, Орегоні, Пенсильванії та Канзасі).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram