ГоловнаСвіт

США звинуватили 12 співробітників розвідки РФ у втручанні у вибори в 2016 році (оновлено)

На сайті Мін'юсту оприлюднено імена обвинувачених.

США звинуватили 12 співробітників розвідки РФ у втручанні у вибори в 2016 році (оновлено)
Фото: Скриншот msnbc.com

Міністерство юстиції США сьогодні, 13 липня, звинуватило 12 співробітників російської розвідки в змові з метою втрутитися в президентські вибори в США в 2016 році. Про це повідомив заступник генпрокурора Рід Розенстейн, повідомляє CNN.

За даними видання, звинувачення співробітникам розвідки пред'явили за результатами розслідування, яке проводила команда спецпрокурора Роберта Мюллера, який розслідує можливе втручання Росії у вибори в США в 2016 році.

В обвинувальному вироку йдеться, що ці люди працюють в двох відділах Головного управління розвідки, які  активно проводили кібероперації з метою втрутитися в президентські вибори 2016 року.

"У цьому обвинувальному вироку немає звинувачення в тому, що хтось із громадян США скоїв злочин", - заявив Розенштейн на прес-конференції. - Немає жодних тверджень про те, що змова змінила кількість голосів або змінила результати виборів". Звинувачення було оголошено майже в той момент, коли Трамп під'їхав до Віндзорського замку на зустріч з королевою Великобританії Єлизаветою II.

Оновлення. На офіційному сайті американського Мін'юсту оприлюднено імена 12 осіб, які, на думку відомства, є співробітниками головного управління генштабу Збройних сил Росії і відповідальні за втручання в президентські вибори США в 2016 році.

Це Віктор Борисович Нетикшо, Борис Олексійович Антонов, Дмитро Сергійович Бадин, Іван Сергійович Єрмаков, Олексій Вікторович Лукашев, Сергій Олександрович Моргачев, Микола Юрійович Козачок, Павло В'ячеславович Єршов, Артем Андрійович Малишев, Олександр Володимирович Осадчук, Олексій Олександрович Потьомкін і Анатолій Сергійович Ковальов.

Нагадаємо, 4 липня комітет з розвідки Сенату Сполучених Штатів згоден з висновками американських спецслужб про втручання Росії в президентські вибори в США. Раніше американські спецслужби дійшли  висновку, що Росія втручалася в президентські вибори США в 2016 році.

Згідно з доповіддю ЦРУ, частина якої була опублікована в травні, російські хакери перед американськими президентськими виборами 2016 здійснювали кібератаки на сервери Демократичної партії, а також під час виборчої кампанії за дорученням Москви поширювали пропаганду в соцмережах з метою вплинути на її результати на користь Дональда Трампа.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram