ГоловнаСвіт

Трамп допустив, що зустріч з Путіним пройде легше, ніж саміт НАТО

Президенти США і РФ проведуть переговори в Гельсінкі 16 липня.

Трамп допустив, що зустріч з Путіним пройде легше, ніж саміт НАТО
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп вважає, що зустріч з російським лідером може стати найпростішою частиною його європейського турне, яке також включає саміт НАТО і візит до Великої Британії, передає Голос Америки.

Розмовляючи з журналістами у Вашингтоні перед відправленням у тижневе турне, Трамп знову виступив з критикою на адресу членів НАТО в зв'язку з тим, що вони не виділяють достатньо коштів на оборону, і відзначив політичну напруженість у Великобританії через плани щодо Брекзиту.

"Отже, на мене чекає НАТО, Великобританія, де панує певний хаос, і Путін. Чесно кажучи, зустріч із Путіним може виявитися найпростішою. Хто б міг подумати? Подивимося, як усе пройде", - сказав Трамп.

Відповідаючи на запитання про те, вважає він Путіна другом чи ворогом, президент США сказав: "Зараз я не можу відповісти на це запитання. У моєму уявленні - конкурент".

Раніше агентство Reuters назвало шість основних тем зустрічі Трампа і Путіна, яка відбудеться 16 липня в Гельсінкі. Це - гонка озброєнь, санкції, війна в Сирії, дипломатичний конфлікт з РФ, зміцнення оборонних сил у східній Європі, а також агресія проти України. Питання анексії Криму не стоїть на порядку денному зустрічі.

Трамп неодноразово висловлював зацікавленість у відновленні позицій Путіна на світовій арені. Нещодавно він виступив за повернення до формату "Великої вісімки" за участю Росії. Президент США зазначив, що під час особистої розмови з Путіним на саміті G7 він неодмінно попросив би його "забратися" з України та Сирії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram