>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

У Брюсселі показали фільм про те, як Росія "купувала" ЧС-2018 з футболу

Стрічку найближчим часом покажуть на одному з українських, а також британських телеканалів.

У Брюсселі показали фільм про те, як Росія "купувала" ЧС-2018 з футболу
Фото: Скриншот видео

У Брюсселі відбулася презентація документального фільму-розслідування про корупцію у ФІФА, яка дозволила проведення Чемпіонату світу з футболу 2018 року в Росії.

Про це повідомляє "Укрінформ".

За даними видання, найближчим часом фільм "Один кубок світу з футболу, одна війна, а скільки корупції?" (в оригіналі "One World Cup, One War, How Much Corruption?") покажуть на одному з українських, а також британських телеканалів.

"Зараз в Україні йде війна. Очевидно, що всі в світі розуміють, хто є агресором. І ця країна проводить Кубок світу ... Як на мене, рішення дати Росії право провести Чемпіонат світу з футболу очевидно було корумпованим. Це зараз розслідується. І саме про це мій фільм", - розповів автор фільму, британський журналіст Тім Уайт.

Він зауважив, що добре пам'ятає, як Захід ввів санкції проти колишнього СРСР і бойкотував московські Олімпійські ігри 1980 року у відповідь на введення радянського військового контингенту в Афганістан.

"Стосовно Росії цього зроблено не було. ФІФА повинна була відкликати Кубок світу з цієї країни", - переконаний журналіст.

Він також припустив: якби такі футбольні та економічно розвинені країни, які замовляють великі футбольні телетрансляції, як Іспанія, Великобританія, Німеччина, Італія, Нідерланди та інші, зайняли єдину позицію і чинили тиск на ФІФА, то організатор ЧС "прийняв би правильне рішення".

Нагадаємо, право на проведення турніру Росія отримала 2 грудня 2010 року. Великобританія випала з боротьби за чемпіонат вже після першого туру. У другому турі програли також подвійні заявки Іспанії і Португалії, а також Нідерландів і Бельгії. На адресу Росії вже звучали звинувачення про нечесну боротьбу на виборах, проте ФІФА не виявила порушень у процесі вибору господаря ЧС 2018 року.

У травні 2015 року Швейцарія порушила справу з відбору господарів ЧС-2018 і 2022 років - Росії і Катару. В рамках справи було допитано 10 чиновників ФІФА, які брали участь у голосуванні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram