ГоловнаСвіт

У таїландській печері, де рятують 12 дітей, загинув дайвер

Водолаз задихнувся під водою, втративши орієнтування в тунелях.

У таїландській печері, де рятують 12 дітей, загинув дайвер
Детская футбольная команда найдена в пещере
Фото: скриншот видео

Відставний військовий водолаз тайського спецназу, який брав участь в операції з порятунку заблокованих дітей з печери на півночі Таїланду, загинув. Про це повідомляє Reuters з посиланням на місцеву владу.

"Колишній бойовий плавець, який як волонтер допомагав у порятунку дітей, загинув минулої ночі близько 02:00", - сказав журналістам віце-губернатор провінції Чіанг Рай Пассаком Бунялук.

Загиблий втратив орієнтування, повертаючись із печери, де перебувають діти, доставивши туди балони з киснем, і помер від нестачі кисню в своєму спорядженні.

У повідомленнях наголошується, що загибель професійного плавця викликає сумніви в успіху запланованої евакуації дітей під водою. Командир бойових плавців спецназу Таїланду заявив, що під час виведення дітей будуть особливо обережними.

Нагадаємо, 12 дітей віком від 11 до 16 років і їхній тренер виявилися заблоковані в печері в результаті повені. Операцію з їх виведення на поверхню розробляють, найімовірнішим способом евакуації вважають підводний, оскільки в іншому випадку спаду води доведеться чекати декілька місяців. Для цього дітям і тренерові вже доставили комплекти для підводного плавання, фахівці навчають "в'язнів" печери ними користуватися.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram