ГоловнаСвіт

Меркель звинуватила прем'єра Угорщини Орбана у "відсутності людяності"

У Орбана і Меркель принципово різні підходи до міграції.

Меркель звинуватила прем'єра Угорщини Орбана у "відсутності людяності"
Фото: EPA/UPG

Канцлер Німеччини Ангела Меркель звинуватила прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана у тому, що він не дотримується правил "людяності" своєю імміграційною політикою.

Про це Меркель сказала під час першого за три роки візиту Орбана у Берлін, передає Радіо Свобода.

Меркель заявила, що забезпечення зовнішніх кордонів ЄС полягає не в створенні "фортеці проти людей, які привезені контрабандистами". На її думку, блок повинен підписати угоди з африканськими країнами, щоб забезпечити законну міграцію.

"Душа Європи - це людяність, і це те, що ми хочемо зберегти. Якщо Європа з її цінностями хоче продовжувати грати роль у світі, тоді вона не може просто відвернутися від труднощів і страждань", - сказала вона.

Прем'єр-міністр Орбан різко виступає проти політики надання притулку, яку Меркель відчайдушно захищала. Він погодився з тим, що у нього і Меркель були принципово різні підходи до міграції і до того, як допомогти людям гуманітарним шляхом.

Орбан сказав, що Німеччина повинна бути вдячна за паркани, які Угорщина побудувала на своїх кордонах із Сербією та Хорватією, і які, за його словами, охороняють 24 години на добу 8 тисяч озброєних людей. За словами Орбана, якщо б цього не було, то від 4 до 5 тисяч біженців прибували б у Німеччину за день.

Угорський прем'єр заявив, що "єдиним рішенням" було "закриття кордонів та допомога людям" у їхніх власних країнах і недопуск людей, які "приносять з собою неприємності".

На цьому тижні у Меркель відбулася суперечка з міністром внутрішніх справ Хорст Зеехофер, в результаті якого вона погодилася посилити прикордонний контроль і створити закриті транзитні центри для розміщення мігрантів на австрійському кордоні.

Ранее канцлер ФРГ Ангела Меркель заручилась поддержкой 14 стран Евросоюза в вопросе ускоренной процедуры высылки из Германии мигрантов, зарегистрированных в других странах ЕС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram