ГоловнаСвіт

​У Малайзії за підозрою в корупції затримали колишнього прем'єр-міністра Наджиба Разака

Він програв вибори і покинув посаду в травні цього року.

​У Малайзії за підозрою в корупції затримали колишнього прем'єр-міністра Наджиба Разака
Наджиб Разак
Фото: EPA/UPG

Малайзіська антикорупційна комісія (МАКК) у вівторок, 3 липня, затримала колишнього прем'єр-міністра Наджиба Разака. Про це повідомляє місцеве видання The Star Online.

Очікується, що в середу йому будуть пред'явлені звинувачення у зв'язку з розкраданнями з державного фонду розвитку регіонів 1MDB.

Ще кілька років тому стало відомо, що частина коштів фонду опинилася на рахунках політика, а також в фондах виборчої кампанії очолюваної ним коаліції. Розслідування корупції в фонді 1MDB в 2015 році було припинено, а заступник головного комісара МАКК Мохд Шукрі Абдул, який вів його, був змушений виїхати в США.

Пізніше справу знову відкрили, але в квітні 2018 року Верховний суд Малайзії оголосив, що розкрадання з фонду не доведені.

У травні 2018 року коаліція "Національний фронт", на чолі якої стояв Разак і яка правила в країні понад 60 років, програла вибори опозиційній коаліції "Альянс надії". Скандал навколо фонду 1MDB і пов'язані з ним звинувачення на адресу уряду "Національного Фронту" в корупції стали однією з головних причин перемоги опозиції.

Новий уряд на чолі з прем'єр-міністром Махатхіром Мохамадом одним з перших рішень призначив на посаду голови антикорупційної комісії Мохда Шукрі Абдула.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram