ГоловнаСвіт

Суд пред'явив Вайнштейну нові звинувачення

Продюсер міг "займатися насильницьким примусом до орального сексу" в липні 2006 року.

Суд пред'явив Вайнштейну нові звинувачення
Фото: EPA/UPG

Окружний прокурор Манхеттена Сайрус Венс пред'явив відомому американському кінопродюсеру Харві Вайнштейну, що проходить у справі про зґвалтування, додатково ще три звинувачення. Про це в понеділок, 2 липня, повідомили в прес-службі прокуратури, повідомляє Немецкая волна.

Слідство підозрює Вайнштейна в скоєнні "протизаконного статевого акту" й активної участі ще в двох епізодах сексуального характеру, що суперечать законодавству. Як уточнює агентство AP, продюсер, зокрема, міг "займатися насильницьким примусом до орального сексу" в липні 2006 року.

В кінці травня Вайнштейну офіційно були пред'явлені звинувачення в зґвалтуванні і скоєнні незаконного сексуального акту. Рішення було винесено так званим великим журі - колегією присяжних засідателів, яка визначає обґрунтованість і доцільність винесення офіційних звинувачень.

25 травня Вайнштейн з'явився в департамент поліції Нью-Йорка і здався владі. Пізніше йому висунули звинувачення в двох зґвалтуваннях. Наступного дня Вайнштейна відпустили під заставу в $1 млн. Суд зобов'язав кінопродюсера носити електронний браслет стеження, також йому заборонили залишати межі штатів Нью-Йорка і Коннектикута. Наступне слухання у справі Вайнштейна має пройти 30 липня.

У жовтні 2017 року десятки актрис звинуватили Вайнштейна в домаганнях. Незабаром після цього подібні звинувачення надійшли і на адресу інших знаменитостей зі світу кіно і політики. Самого Вайнштейна звільнили з ради директорів компанії і виключили зі складу американської Кіноакадемії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram