ГоловнаСвіт

Перший рейс з українськими туристами вилетів з Тунісу

О 12:30 один із п'яти літаків відправився в Україну.

Перший рейс з українськими туристами вилетів з Тунісу
Аэропорт Туниса
Фото: twitter.com/VasylKyrylych

Перший літак з українськими туристами, які декілька діб не могли вилетіти з Тунісу, відправився в Україну.

Про це повідомив начальник управління консульського забезпечення МЗС Василь Кирилич у своєму мікроблозі Twitter.

"О 12:30 з Тунісу вилетів один із п'яти літаків, які впродовж 2-3 липня повинні перевезти українських туристів, котрі не змогли вчасно повернутися додому", - написав він.

Нагадаємо, з початку літа декілька українських туроператорів зірвали вильоти туристів на відпочинок, головним чином до Туреччини та Єгипту. Причиною затримок вильотів є недостатня кількість літаків, а також борги туроператорів перед авіакомпаніями.

Також близько 800 туристів застрягли на декілька діб у Тунісі. Українська авіакомпанія "Браво" повідомила, що виконає п'ять гуманітарних рейсів з Тунісу до Києва та Львова для доставки близько 850 пасажирів. Авіакомпанія зазначає, що фінансові зобов'язання - борги - туроператор Oasis нарощував упродовж двох років, і зараз заборгованість становить 25 млн гривень. Це, своєю чергою, призвело до вимушеного скасування рейсів і зміни в розкладі авіакомпанії.

Крім того, міністр інфраструктури Володимир Омелян анонсував на 3 липня нараду з представниками авіакомпаній і туроператорів, щоб вирішити ситуацію із затримками туристичних рейсів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram