ГоловнаСвіт

Flightradar зафіксував рекордну кількість літаків у небі за день

29 червня у світі здійснили понад 202 тисячі рейсів.

Онлайн-сервіс Flightradar, який дозволяє стежити за розташуванням літаків у польоті, зафіксував 29 червня найбільшу кількість рейсів за один день за всю історію свого існування. Про це сайт повідомив 30 червня у себе в Твіттері.

"Вчора був найбільш завантажений день у році в небі і наш найбільш завантажений день. Відстежили 202 157 рейсів! Це вперше ми відстежили понад 200 000 рейсів за один день", - йдеться у повідомленні.

За даними ресурсу, найбільш "завантаженим" аеропортом світу вважається Міжнародний аеропорт Гартсфілд-Джексон Атланта у США. У 2015 році там здійснили понад 882 тисячі злетів і посадок.

Flightradar було засновано у Швеції 2006 року. Сайт отримує інформацію з трьох джерел. Це технологія АЗН-В, технологія MLAT і дані від Федерального управління цивільної авіації США. У сервісу існує веб-версія, а також мобільні додатки з платною підпискою.

Дані сервісу часто використовують для журналістських розслідувань.

Так, журналісти розслідувальної програми "Схеми" за допомогою ресурсу Flightradar відстежили, що Медведчуку дозволяють літати в Москву, оминаючи заборону на пряме авіасполучення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram