ГоловнаСвіт

Сирійські повстанці заявили про провал переговорів з російськими військовими

Вимоги Москви здатися вони назвали "принизливими".

Сирійські повстанці заявили про провал переговорів з російськими військовими
Фото: EPA/UPG

Представники сирійської опозиції в суботу, 30 червня, заявили про провал переговорів з російськими військовими про мирне врегулювання на південному заході Сирії. Про це пише DW.

Повстанці відхилили вимоги Москви здатися, повідомив представник. За його словами, російська сторона "не була готова слухати" їхні вимоги. Запропонований РФ варіант представники сирійської опозиції назвали "принизливим".

Раніше в суботу переговорники з російської сторони запропонували повстанцям прийняти умови, схожі на узгоджені у випадку з регіоном Східна Гута, повідомив співробітник створеного Вільною сирійською армією оперативного центру Ібрахім Джабаві. Зокрема, повстанцям запропонували виїхати разом із сім'ями на підконтрольні опозиції території на північному заході країни, або ж залишитися і продовжувати жити під контролем сирійського уряду.

Противники сирійського президента Башара Асада утримують свої позиції на південному заході Сирії, проте останніми тижнями урядова армія захопила частину підконтрольної повстанцям території.

Військовий конфлікт між режимом Асада і різними угрупованнями його супротивників, а також терористичними формуваннями триває з 2011 року. В результаті військових дій загинули сотні тисяч людей. Більш ніж 5 млн сирійців були змушені покинути свої будинки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram