>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Швеція відмовилася бойкотувати ЧС-2018 в Росії після виходу збірної в плей-офф

"Бойкот, оголошений раніше, стосувався тільки церемонії відкриття мундіалю в Москві".

Швеція відмовилася бойкотувати ЧС-2018 в Росії після виходу збірної в плей-офф
Фото: EPA\UPG

Уряд Швеції заявив про відмову бойкотувати чемпіонат світу з футболу в Росії після успіху національної збірної. Про це пише РБК, посилаючись на шведську газету Aftonbladet.

"Після того, як національна збірна вийшла в плей-офф турніру з першого місця в групі, шведський кабмін вважав важливим підтримати своїх футболістів - його члени будуть присутні на матчах команди в рамках мундіалю", - заявила на прес-конференції після засідання уряду міністр закордонних справ Швеції Маргот Валльстрем.

Досі шведська влада, як зазначає видання, підтримувала бойкот турніру в Росії в підтримку Великобританії після отруєння в Солсбері колишнього полковника ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки Юлії. Цей бойкот, як пояснила тепер журналістам голова зовнішньополітичного відомства країни, стосувався тільки церемонії відкриття мундіалю в Москві.

"Ми були послідовні, кажучи про те, що будемо бойкотувати відкриття [чемпіонату світу] в знак солідарності з Великобританією", - сказала Валльстрем, помітивши, що влада Швеції робила це не одна, а разом з чиновниками і політиками з інших країн.

Політик повідомила, що Швеція проконсультувалася щодо такого рішення з Великобританією і Данією.

На уточнююче запитання журналіста, чи вплинув на це рішення вихід збірної Швеції в плей-офф, Валльстрем заявила: "Очевидно, що так питання буде зовсім іншим. Важливо, щоб ми могли приїхати туди [в Росію] і підтримати цю приголомшливу шведську футбольну команду" .

На цей момент, хто саме з чиновників відправиться на чемпіонат, за словами голови відомства, неясно. Список високопоставлених осіб буде опубліковано "найближчим часом", зазначила міністр, зазначивши, що бажаючих дуже багато - "цілий уряд".

Сама Валльстрем, за її словами, спостерігала за матчами шведської збірної з Копенгагена.

Збірна Швеції вийшла з групового етапу чемпіонату світу в плей-офф з першого місця (у неї 6 очок за три гри). Шведські футболісти на турнірі обіграли команди з Південної Кореї (1:0) і Мексики (3:0). Поразку вони зазнали тільки від збірної Німеччини (1:2).

Перш, в березні, не їздити на ЧС-2018 через "справи Скрипалів" вирішила королівська сім'я Великобританії, а також британські чиновники. Аналогічне рішення після цього також прийняв президент Польщі Анджей Дуда. Потім бойкот чемпіонату оголосили чиновники і представники Футбольної асоціації Ісландії.

Чемпіонат світу з футболу проходить в Росії з 14 червня по 15 липня. Матчі відбудуться у 11 російських містах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram