ГоловнаСвіт

Прем'єр-міністр Іраку розпорядився негайно стратити всіх засуджених до смерті за тероризм

У країні понад 300 осіб, в тому числі близько 100 іноземок, очікують страти за тероризм.

Прем'єр-міністр Іраку розпорядився негайно стратити всіх засуджених до смерті за тероризм
Боевики "Исламского государства"
Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністр Іраку Хайдер Аль-Абаді закликав "негайно здійснити справедливе покарання терористів, засуджених до смертної кари". Про це пише "Дождь".

Таку заяву він зробив після того, як на півночі від Багдада були знайдені тіла восьми осіб, взятих у полон "Ісламською державою" (організація визнана терористичною і заборонена в Росії). Після виступу прем'єр-міністра в Іраку стратили 12 осіб, яким вже винесли вироки.

Суддя Абдул-Саттар аль-Біркдар зазначив, що всього в Іраку 212 осіб засуджено до смертної кари. Ще 150 осіб отримали довічні терміни. За словами судді, більшість цих рішень були винесені за участь в ІД.

За даними AFP, всього в Іраку понад 300 осіб, в тому числі близько 100 іноземок, засудили до смертної кари за тероризм. Сотні людей отримали довічні терміни за членство в ІД. Більшість засуджених до страти жінок - вихідці з Туреччини та колишніх радянських республік. Крім того, серед засуджених є один громадянин Росії.

24 червня інформаційне агентство Amaq, пов'язане з ІД, опублікувало відео, в якому шість чоловік, узятих в заручники, просили владу Іраку звільнити засуджених за тероризм жінок і лідерів угруповання. У повідомленні агентства наголошувалося, що ІД захопила всього вісім заручників. Бойовики дали уряду три дні на те, щоб звільнити ув'язнених і погрожували, що вб'ють заручників, якщо пред'явлені ними вимоги не будуть виконані. Пізніше Аль-Абаді оголосив, що громадяни Іраку насправді були вбиті до публікації відео.

Нагадаємо, раніше в Іраку 19 росіянок отримали довічні терміни за участь в ІД.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram