ГоловнаСвіт

Конституційний суд Австрії дозволив вказувати третю стать у документах

Замість "жіночого" або "чоловічого" можна використовувати слово "інтер" або "відкритий".

Конституційний суд Австрії дозволив вказувати третю стать у документах
Фото: eadaily.com

Конституційний суд Австрії доручив владі країни дозволити людям при їх бажанні вказувати третю стать в офіційних документах. Про це повідомляє Associated Press.

Таке рішення суд ухвалив напередодні, 29 червня.

"У суді розглядався позов людини, який безуспішно намагався змінити свою стать на «інтер» або схоже слово. Інтерсексуали - люди, що володіють з народження ознаками обох статей", - йдеться в повідомленні.

При винесенні вердикту у цій справі суд вказав, що у влади Австрії немає необхідності змінювати наявне законодавство, оскільки в ньому чітко не прописано, що стать людини повинна бути чоловічою або жіночою. Яке саме слово буде використовуватися в якості позначення третьої статі, суд не уточнив, але вказав на можливість використання слів "інтер" або "відкритий".

У листопаді 2017 року австрійський суд доручив владі ввести поняття третьої статі при реєстрації актів цивільного стану (народження, укладення або розірвання шлюбу і так далі).

Аналогічне правило діє в Німеччині з листопада 2017 року. Згідно з рішенням Верховного суду країни, люди можуть вказувати свою стать не тільки як чоловіча чи жіноча. Влада Німеччини повинна підготувати відповідні поправки і визначити, як буде це позначатися в документах.

Відзначимо, інтерсексуали відрізняються від трансгендерів. У біологічному сенсі трансгендери є або чоловіком, або жінкою, але їх гендерна ідентичність не збігається з біологічною статтю або відрізняється від традиційних моделей. Інтерсекс - це генетичне, анатомічне та гормональне змішання статей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram