ГоловнаСвіт

Франція зняла з російського сенатора Керімова звинувачення у несплаті податків, - ЗМІ

Цю інформацію підтвердив адвокат.

Франція зняла з російського сенатора Керімова звинувачення у несплаті податків, - ЗМІ
Сулейман Керимов
Фото: EPA/UPG

Французькі правоохоронні органи зняли з члена Ради Федерації РФ Сулеймана Керімова звинувачення у незадекларованих угодах під час купівлі нерухомості на півдні Франції з метою ухилення від сплати податків.

Про це повідомляє "Интерфакс" з посиланням на інформоване джерело.

"З Керімова всі звинувачення зняті, претензій до нього немає. Найближчим часом йому віддадуть паспорт і повернуть заставу", - сказав він.

Адвокат Микита Сичов підтвердив зняття з Керімова звинувачень. "Я можу підтвердити факт того, що з Керімова всі звинувачення зняті", - сказав він. Від інших коментарів Сичов утримався.

Нагадаємо, в листопаді 2017 року Керімов був затриманий в аеропорту Ніцци за звинуваченням у незадекларованих угодах під час купівлі нерухомості на півдні Франції з метою ухилення від сплати податків.

Судова влада Франції погодилася залишити сенатора на свободі в обмін на заставу в 5 млн євро, однак зажадала від Керімова здати французькій владі свій паспорт і не залишати межі департаменту Приморські Альпи.

Прокуратура Ніцци подала апеляцію, вимагаючи посилити запобіжний захід. У результаті Апеляційний суд міста Екс-ан-Прованс вирішив не поміщати Керімова під варту, однак збільшив суму застави до 40 млн євро.

Керімов періодично приїжджав у Росію з дозволу суду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram