ГоловнаСвіт

Туск просить лідерів ЄС подумати про "найгірші сценарії" у стосунках зі США

У листі-запрошенні перед самітом ЄС глава Євроради написав про масштабні розбіжності з Трампом.

Туск просить лідерів ЄС подумати про "найгірші сценарії" у стосунках зі США
Фото: EPA/UPG

Президент Європейської Ради Дональд Туск надіслав лідерам країн-членів Європейського союзу лист-запрошення, в якому закликав готуватися до "найгірших сценаріїв" у відносинах зі США. Лист опубліковано на сайті Євроради.

У своєму зверненні Туск згадав про події недавнього саміту G7 у Канаді. За його словами, поряд з важливими для Євросоюзу проблемами міграції і реформи єврозони "важливо пам'ятати про геополітичний контекст після саміту G7 у Канаді".

Туск зазначив, що відносини США та ЄС перебувають під величезним тиском через політику американського президента Дональда Трампа. Також глава Європейської ради додав, що розбіжності між ЄС і США виходять за рамки торгівлі.

"Я поділюся з вами своєю політичною оцінкою того, що відбувається. Я вважаю, що, сподіваючись на краще, ми повинні готувати наш союз до найгірших сценаріїв", - попередив Туск.

Нагадаємо, що в США з 1 червня діють мита на сталь і алюміній з Європейського союзу, Мексики і Канади. Своєю чергою Європейська Комісія 20 червня ухвалила постанову про введення додаткових 25% мита на імпорт зі США. Туск надіслав листа напередодні саміту ЄС, який пройде в Брюсселі 28-29 червня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram