ГоловнаСвіт

Москалькову не пустять до росіян, поки Денісову не пустять до українських політв'язнів - офіс омбудсмена

Російська сторона сама запропонувала синхронність дій.

Москалькову не пустять до росіян, поки Денісову не пустять до українських політв'язнів - офіс омбудсмена
Людмила Денисова и Татьяна Москалькова
Фото: facebook.com/denisovaombudsman

Уповноваженого з прав людини в Росії Тетяну Москалькову не допустять до утримуваних громадян РФ на території України, поки українського омбудсмена Людмилу Денісову не допускають до українських політв'язнів Кремля.

Про це заявила радниця Денісової Олена Мячина, передає Hromadske.ua.

"Її будуть допускати до росіян в Україні. Вони (російська сторона - ред.) самі запропонували синхронність дій (одночасних візитів двох уповноважених - ред.), і ми цього дотримуємося. Пустять нас - тоді пустять їх", - сказала Мячина.

Як повідомляли, сьогодні вранці Москалькова прибула до Києва. Вона заявила, що планує відвідати в СІЗО Києва кримського дезертира Максима Одінцова.

На питання про те, чи законним чи буде візит Москалькової до Одінцова, адже він є громадянином України, Мячина відповіла: "Він дійсно українець. Але Москалькова подала його у список на відвідування і поки що заявила тільки про намір відвідати його".

На уточнювальне запитання про те, чи можуть Москалькову не пустити в СІЗО до Одінцова, в офісі Денісової повідомили, що таке можливо, оскільки для її відвідин необхідна синхронність.

Нагадаємо, український і російський уповноважені з прав людини домовилися відвідати на територіях обох країн 34 в'язнів кожна. Поїздки омбудсменів по тюрмах - результат домовленості між РФ і Україною, досягнутий за підсумками телефонної розмови Петра Порошенка і Володимира Путіна 9 червня.

Денісову, яка з 15 червня перебувала в РФ, не пустили до жодного українського політв'язня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram