ГоловнаСвіт

Новим президентом ПАРЄ стала депутатка від Швейцарії Паск'є

Ліліан Морі Паск'є була єдиним кандидатом на цю посаду.

Новим президентом ПАРЄ стала депутатка від Швейцарії Паск'є
Лилиан Мори Паскье
Фото: Parlament.ch

Президентом Парламентської асамблеї Ради Європи стала депутатка від Швейцарії Ліліан Морі Паск'є, яка була єдиним кандидатом на цю посаду.

Про це повідомляє "Укрінформ".

Рішення було озвучено без голосування після відкриття літньої сесії в понеділок у Страсбурзі.

"Під моїм головуванням Асамблея буде відстоювати свою честь", - зазначила новий президент, вказуючи на ослаблення авторитету Асамблеї, зокрема в результаті розслідування корупції.

"Радою Європи не можна торгувати, продавати її за якісь обіцянки... Ми повинні працювати разом в ім'я єдності і різноманіття", - підкреслила Паск'є.

Вона також зазначила, що стала четвертою жінкою, яка зайняла посаду президента ПАРЄ, і підкреслила важливість зростання ролі жінок у різних сферах, зокрема в політиці, економіці та науці.

Заступником президента ПАРЄ обрано без голосування колишнього президента Асамблеї Мікеле Ніколетті.

Паск'є була головою швейцарської делегації в ПАРЄ у 2011-2013 роках, із січня 2018 вона очолювала в ПАРЄ групу соціалістів, демократів і "зелених". Член комітету ПАРЄ з правил процедури, імунітетів та інституційних справ (його керівник у 2016-2018 роках), член і колишня керівниця комітету з соціальних питань, охорони здоров'я і сталого розвитку, також була членом комітету з політичних відносин і демократії, а також моніторингового комітету ПАРЄ.

Нагадаємо, у четвер, 28 червня, ПАРЄ проведе дебати з приводу українських політв'язнів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram