ГоловнаСвіт

Погані дороги і бюрократія можуть перешкодити НАТО врятувати Європу від Росії, - The Washington Post

НАТО - лише "скелет" оборонних сил у країнах, які мають кордон із РФ.

Погані дороги і бюрократія можуть перешкодити НАТО врятувати Європу від Росії, - The Washington Post
Учения НАТО (архивное фото)
Фото: EPA/UPG

Військове командування США стурбоване тим, що в разі війни з Росією найпотужніша армія світу не зможе їй протистояти, тому що просто застрягне в "корках".

Про це пише The Washington Post.

Зазначають, що, просуваючись схід Європи, "Хамві" можуть застрягти на вузьких вулицях, а американські танки можуть доламати іржаві мости, які не здатні витримати вагу масивних бойових машин. Війська ж не зможуть швидко дістатися до поля бою через європейські паспортні перевірки і впертість залізничних компаній, пише видання.

Звичайно, багато перешкод буде усунено після офіційного оголошення війни, але протягом періоду невизначеності швидка військова відповідь на загрозу буде проблематичною.

The Washington Post зазначає, що НАТО має лише "скелет" оборонних сил у країнах, які безпосередньо межують з Росією.

"Необхідному підкріпленню доведеться подолати сотні миль. А суміш бюрократії, поганого планування і застарілої інфраструктури може призвести до того, що Росія на той час окуповує територію в Балтії, "поки американські військові стратеги будуть заповнювати 17 форм для перетину німецько-польського кордону".

"Необхідно мати можливість рухатися так само швидко або швидше, ніж Росія, щоб бути ефективною стримувальною силою", - заявив колишній командувач американськими силами в Європі Бен Ходжес.

Екс-представник США в НАТО Дуглас Льют, зі свого боку, зазначив, що Захід усе ще не має плану захисту східноєвропейських держав від можливого вторгнення Росії.

Нагадаємо, НАТО планує розмістити в Європі додаткові 30 тисяч солдатів у разі нападу з боку Росії.

Німеччина, Великобританія, США і Канада зараз очолюють міжнародні групи швидкого реагування, розміщені в Естонії, Латвії, Литві та Польщі. За заявами блоку, вони готові стримати і, в разі потреби, негайно відповісти на будь-яку агресію спільно з національними збройними силами. Чотири батальйони, сформовані з представників 15 різних держав НАТО, нараховують усього близько 4500 військових. Як заявляли в Альянсі, їх розміщення стало "прямою відповіддю на агресивні дії Росії на периферії території НАТО".

2017 року країни НАТО в середньому збільшили витрати на оборону порівняно з попереднім роком на 2,25%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram