ГоловнаСвіт

У Держдепі стурбовані арештами "Свідків Єгови" в Росії

"Росія повинна звільнити понад 100 релігійних ув'язнених".

У Держдепі стурбовані арештами "Свідків Єгови" в Росії
Фото: Council on Foreign Relations

Держдепартамент США занепокоєний арештами представників організації "Свідки Єгови" в Росії.

Про це повідомила представник Держдепу Хізер Науерт у своєму мікроблозі Twitter.

"Росія повинна звільнити їх і всіх інших - більш ніж 100 релігійних ув'язнених, багато з яких затримані за безпідставними звинуваченнями в екстремізмі", - написала вона.

Про масові арешти представників релігійної організації стало відомо в травні. Так, 22 травня російський суд заарештував лідера регіонального об'єднання "Свідків Єгови" на місяць і 27 діб. Йому було пред'явлено звинувачення в організації діяльності релігійного екстремістського об'єднання (ч. 1 ст. 282.2 КК). За цією статтею йому загрожує до 10 років в'язниці або штраф у розмірі до 800 тис. рублів.

Крім цього, відомо про інші арешти "Свідків" в Оренбурзі за тим самим обвинуваченням. Ще одного послідовника помістили під домашній арешт.

Нагадаємо, "Свідки Єгови" - міжнародна організація, яку нерідко зараховують до сект. "Британська енциклопедія" визначає "Свідків Єгови" як прихильників мілленаристської секти (вірування, що Ісус Христос і християни будуть правити світом упродовж тисячі років).

У 2017 році Верховний суд РФ визнав "Свідків Єгови" екстремістською організацією, ліквідував і заборонив її діяльність на території країни. Згодом Євросоюз виступив на захист організації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram