ГоловнаСвіт

Дружині Нетаньяху висунули звинувачення у шахрайстві

Сторона звинувачення вважає, що Сара неправомірно витрачала бюджетні гроші.

Дружині Нетаньяху висунули звинувачення у шахрайстві
Биньямин Нетаньяху с супругой Сарой
Фото: 7Kanal.co.il

Ізраїльська прокуратура висунула звинувачення у систематичному шахрайстві і зловживанні суспільною довірою дружині прем'єр-міністра Ізраїлю Сарі Нетаньяху.

Про це повідомляє газета Haaretz.

Сторона звинувачення вважає, що Сара Нетаньяху неправомірно витрачала бюджетні гроші. Вона витратила близько 100 тис. доларів на замовлення їжі в резиденцію прем'єр-міністра країни з дорогих ресторанів. Зазначається, що мова йде про порушення, допущені за період з вересня 2010 року по березень 2013 року.

За версією слідства, такими діями дружина прем'єра порушувала правила, які передбачають заборону на замовлення готової їжі з ресторанів безпосередньо в резиденцію у тому випадку, якщо в ній вже і так працюють кухарі. У зазначений період в резиденції працював персонал, який спеціально найняли для приготування їжі для прем'єра та його дружини, а також їхніх гостей.

Сама дружина прем'єр-міністра раніше відкинула всі звинувачення на свою адресу. За словами команди її адвокатів, "її поінформували про те, що вона тим самим, можливо, здійснювала кримінальний злочин".

Нагадаємо, слідчі допитали прем'єр-міністра Біньяміна Нетаньяху та його дружину Сару за підозрою в корупції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram