ГоловнаСвіт

У Каліфорнії померла горила Коко, що вміла "розмовляти"

Це єдина горила, що спілкувалася американською мовою жестів.

У Каліфорнії померла горила Коко, що вміла "розмовляти"
Фото: Скриншот видео

У Каліфорнії у віці 46 років померла знаменита горила Коко, що вміла "розмовляти". Про це повідомила зоопсихолог Франсін Петтерсон, пише Associated Press.

Коко була унікальна тим, що володіла американською мовою жестів і могла спілкуватися, використовуючи близько 2000 жестових слів. IQ горили дорівнював 95 - це стандартне значення для пересічної людини.

"Коко торкнулася життя мільйонів як посланець усіх горил і символ спілкування й емпатії між видами. Її дуже любили і за нею будуть дуже сумувати", - йдеться в повідомленні Gorilla Foundation.

Західна рівнинна горила Коко народилася 4 липня 1971 року в зоопарку міста Сан-Франциско. У 1972 році американський зоопсихолог Франсін Петтерсон почала вчити її мови жестів, а через 2 роки Петтерстон і її колега Рональд Кон долучили Коко до проекту Стенфордського університету і заснували організацію Gorilla Foundation.

Коко знімалася в декількох документальних фільмах і двічі з'являлася на обкладинці журналу National Geographic. Причому першу фотографію для обкладинки журналу (в 1978 році) Коко зробила сама, сфотографувавши себе в дзеркалі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram