ГоловнаСвіт

Законопроект про "Брекзит" спрямовано на підпис британській короні

Палата лордів затвердила останню необхідну поправку.

Законопроект про "Брекзит" спрямовано на підпис британській короні
Дом парламента в Лондоне
Фото: 1chudo.ru

Урядовий законопроект про умови виходу Британії з ЄС пройшов через парламент, незважаючи на опір частини депутатів правлячої Консервативної партії. Про це повідомляє "Бі-Бі-Сі".

Палата лордів у середу затвердила поправку до законопроекту, що надійшла від Палати громад. Це означає, що тепер законопроект спрямовують на підпис королеві, після чого документ стає законом.

Таким чином, уряду вдалося уникнути поразки щодо свого законопроекту, оскільки частина депутатів просувала можливість парламентського вето на остаточну угоду між Лондоном і Брюсселем щодо виходу Великобританії з ЄС.

Голосування Палати лордів знаменує завершення багатомісячних дискусій щодо закону, який формально завершить членство Британії в Євросоюзі.

Прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей назвала прийняття законопроекту "важливим кроком" у забезпеченні "гладкого" Brexit. "Сьогоднішні голоси показують людям у Великобританії і в ЄС, що обрані представники в цій країні справляються зі своєю роботою і забезпечують волю британського народу. Упродовж наступних кількох тижнів ми опублікуємо детальнішу інформацію про наші передбачувані майбутні відносини з ЄС у "Білій книзі" і повернемо торгові та митні рахунки в Палату громад. Але сьогодні був важливий крок у справі просування людей Брекзиту, Брекзит, який дає Британії світле майбутнє, Британія контролює свої гроші, закони і кордони", заявила Терез Мей.

Нагадаємо, раніше Євросоюз і Великобританія домовилися, що перехідний період після "Брекзиту" завершиться наприкінці 2020 року. Протягом цього часу британська сторона не зможе брати участь в ухваленні рішень, але продовжить дотримуватися правил ЄС, вносити внески в його бюджет і визнавати рішення суду ЄС. При цьому Лондон залишиться учасником загальноєвропейського ринку і митного союзу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram