ГоловнаСвіт

Німеччина звинуватила російських хакерів в атаці на енергомережі

Перші ознаки атаки з'явилися влітку 2017 року.

Німеччина звинуватила російських хакерів в атаці на енергомережі

Голова Федерального відомства з охорони конституції Німеччини Ханс-Георг Масен поклав відповідальність за недавню масштабну кібератаку на німецькі електромережі та енергетичні компанії на Росію.

Про це Масен заявив в інтерв'ю газетам медіагрупи Redaktionsnetzwerk Deutschland, витяги з якого оприлюднені в середу, 20 червня, повідомляє Немецкая волна.

"Почерк злочинців - насправді лише один з індикаторів, що вказують на те, що атаку могли контролювати з Росії", - зазначив він. Деталей розслідування Ханс-Георг Масен не привів.

Федеральне відомство з безпеки в сфері інформаційної техніки (BSI) повідомило про масштабний кібернапад під назвою Berserk Bear 13 червня. Зловмисники намагалися проникнути в інтернет-мережі німецьких енергопостачальників. Злочинцям, однак, вдалося зламати мережеву інфраструктуру лише в офісах декількох компаній.

Перші ознаки атаки з'явилися влітку 2017 року. Скільки німецьких компаній виявилися зачеплені в результаті нападу, Масен не уточнив. За даними BSI, ситуація взята під контроль.

Раніше повідомлялося, що російськомовні хакери заражають комп'ютери за допомогою файлу про отруєння Скрипалів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram