ГоловнаСвіт

Пацієнтам в англійській лікарні давали опіоїди, щоб вони швидше помирали

До відповідальності притягнули тільки одну людину.

Пацієнтам в англійській лікарні давали опіоїди, щоб вони швидше помирали
Фото: twitter/Город Х‏

У Великобританії розгорається скандал у зв'язку з повідомленнями про неналежне застосування сильних болезаспокійливих засобів для пацієнтів в лікарні в Ґоспорті, графство Гемпшир, в результаті чого могли загинути понад 450 пацієнтів.

Про це пише BBC.

У доповіді незалежної комісії йдеться, що одна з лікарів лікарні протягом 12 років - з 1989 по 2000 роки - прописувала потужні болезаспокійливі засоби з метою скорочення тривалості життя пацієнтів.

"Документи, розглянуті комісією, свідчать, що протягом 12 років доктор Джейн Бартон несла відповідальність за практику прописування лікарських засобів в лікарні, якої дотримувався весь лікувальний персонал. Хоча консультанти не брали участь безпосередньо в лікуванні пацієнтів в палатах, медичні дані вказують на те, що їм було відомо про характер використовуваних ліків, проте вони не втрутилися, щоб припинити цю практику", - йдеться в доповіді комісії, яка не встановлює ні кримінальну, ні громадянську відповідальність, а просто встановлює факти.

Доктор Джейн Бартон в 2010 році була визнана винною в серйозних професійних порушеннях під час 1996-1999 років, однак до суду вона не притягувалася. Вона пішла на пенсію незабаром після дисциплінарних слухань.

Більше ніхто з персоналу відповідальності за свої дії не поніс.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram