ГоловнаСвіт

Сенат США схвалив оборонний бюджет на 2019 рік

У 2019-му військові отримають $716 млрд.

Сенат США схвалив оборонний бюджет на 2019 рік
Фото: betterworldcampaign.org

Сенат Конгресу США ухвалив законопроект про оборонний бюджет на 2019 фінансовий рік у розмірі 716 млрд доларів.

Про це повідомляє Reuters.

Документ підтримали 85 сенаторів, 10 виступили проти. Тепер його має схвалити Палата представників, а потім - обидві палати Конгресу, а також підписати президент Дональд Трамп.

Відзначають, що кошти підуть на закупівлю озброєння, кораблів і літаків, а також на зарплати військовослужбовцям (639 млрд доларів), ще 69 млрд - на фінансування діючих військових кампаній США.

У березні Трамп обіцяв, що в 2019 році військові отримають 716 млрд доларів з бюджету, в тому числі і на модернізацію ядерної тріади.

У законопроекті також міститься поправка про заборону продажу Туреччині винищувачів п'ятого покоління F-35. Обмеження пов'язані з купівлею Анкарою російських зенітно-ракетних комплексів С-400.

Очікують, що нижня і верхня палати спільно працюватимуть над усуненням розбіжностей, що містяться в підтримуваних ними версіях законопроектів. Ключові суперечності здебільшого пов'язані з розміром збройних сил, основними системами озброєнь і питаннями реформи управлінської структури Пентагону.

Законодавці розраховують завершити роботу щодо об'єднаного проекту в липні.

Нагадаємо, оборонний бюджет США на 2019 рік передбачає $250 млн допомоги для України. Пізніше в Конгресі запропонували збільшити розмір допомоги на $70 млн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram