ГоловнаСвіт

Влада США відмовилася від досліджень про користь алкоголю

Джерелом фінансування дослідження виявилися виробники алкоголю.

Влада США відмовилася від досліджень про користь алкоголю
Фото: blogyeu.info

Уряд США закриває програму досліджень, метою якої було визначити, чи робить позитивний вплив на здоров'я помірне споживання алкоголю.

Причиною такого рішення стала інформація про те, що джерелом фінансування дослідження виявилися виробники алкоголю, що скомпрометувало б його результати, пише Голос Америки.

Національні інститути здоров'я (The National Institutes of Health - NIH) повідомили, що результатам запланованого дослідження вартістю 100 млн доларів було б неможливо довіряти у зв'язку з тим, що співробітники організації вели секретні перемови з виробниками пива та міцних алкогольних напоїв щодо фінансування цього проекту.

Представники уряду США заявили, що використання коштів виробників алкогольної продукції для проведення дослідження державною організацією не є порушенням закону, однак для цього слід дотримуватися певних правил. У зазначеному випадку співробітники організації не додержали належних процедур, тримаючи в секреті перемови з компаніями-виробниками алкоголю.

На думку заступника директора NIH, Лоренса Табака, контакти співробітників організації з представниками алкогольної галузі могли вплинути на результати дослідження, оскільки збільшували шанси на позитивний висновок, що помірне споживання алкоголю позитивно впливає на здоров'я.

Раніше в Міністерстві охорони здоров'я України заявили, що безпечної дози алкоголю не існує.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram