ГоловнаСвіт

Китай вводить у відповідь мито на 659 товарів з США

У списку одна з найбільших статей китайського імпорту - соя.

Китай вводить у відповідь мито на 659 товарів з США
Фото: Kapital.kz

Китай додатково запровадить 25-процентні мита на 659 найменувань товарів з США загальною вартістю 50 млрд доларів (43 млрд євро) у відповідь на рішення президента США Дональда Трампа ввести мито на товари з Китаю. Про це в п'ятницю, 15 червня, повідомили в міністерстві комерції КНР, пише DW.

Китайські тарифи щодо низки американських імпортних найменувань, включаючи сільгосппродукцію, вартістю 34 млрд доларів (29 млрд євро) набудуть чинності вже 6 липня. Вони поширяться, зокрема, на американську сою - одну з найбільших статей китайського імпорту з США. Крім того, в список увійдуть автопродукція і морепродукти.

Початковий перелік, в попередньому порядку складений в квітні, був коротший і включав лише 106 позицій. Після останніх дій американської адміністрації його розширили, однак у вартісному вираженні залишився колишнім.

Американський лідер раніше підтвердив, що схвалив загороджувальне мито в 25 відсотків на продукцію з Китаю на загальну суму в 50 млрд доларів. Мита почнуть діяти з 6 липня.

Міжнародний валютний фонд (МВФ) раніше попередив про негативні наслідки торгової війни Вашингтона з Пекіном для споживачів, інвесторів та фінансових ринків.

Нагадаємо, 22 березня Трамп оголосив про плани ввести мито на імпорт товарів з Китаю, щоб скоротити торговий дефіцит з цією країною. Пізніше він доручив своїй адміністрації опрацювати додаткове підвищення мита на китайські товари до 100 мільярдів доларів.

У квітні Китай ввів підвищені мита на 128 найменувань імпортованих зі США товарів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram