ГоловнаСвіт

У Німеччині судять українського водія за смертельну ДТП

Українцеві загрожує до 5 років позбавлення волі.

У Німеччині судять українського водія за смертельну ДТП
Фото: trud-ost.ru

У Німеччині судять 49-річного водія вантажівки з України, який звинувачується в наїзді на поліцейський автомобіль, в результаті чого загинула співробітниця поліції. Про це повідомляє DW з посиланням на німецьке видання Bild.

Валерія Ю. звинувачують в тому, що 27 грудня 2017 він, перебуваючи за кермом вантажівки, наїхав на поліцейський автомобіль, в результаті чого загинула 23-річна співробітниця поліції. Ще двоє поліцейських отримали важкі травми.

Відзначається, що в день аварії в крові підсудного виявили недопустимо високий вміст алкоголю - близько 2,6 проміле.

Вантажівка врізалася в автомобіль зі швидкістю 71 кілометр на годину. Водій не зупинився, в результаті чого вантажівка з розбитим авто проїхала ще близько 200 метрів.

Адвокат підсудного повідомив, що під час їзди його підзахисний випив багато знеболювальних таблеток через біль у стегнах. Але таблетки біль не вгамували. Згодом, послухавшись поради, разом з колегою-росіянином він випив горілки.

"Валерій Ю. планував продовжити подорож наступного дня, але сів за кермо увечері того ж дня, коли вживав алкоголь. Незабаром після виїзду з майданчика для вантажівок сталася аварія на автобані А61", - йдеться в повідомленні.

Сам підсудний каже, що нічого не пам'ятає про трагічний інцидент. У суді повідомили, що українцю загрожує до 5 років позбавлення волі.

Напередодні повідомлялося, що в Угорщині вантажівка насмерть збила двох українців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram