ГоловнаСвіт

Греція і Македонія домовилися про нову назву македонської держави (оновлено)

Нова назва Македонії наразі невідома.

Греція і Македонія домовилися про нову назву македонської держави (оновлено)
Архив
Фото: EPA/UPG

Греція і Македонія врегулювали розбіжності через назву македонської держави, оголосив прем'єр Греції Алексіс Ціпрас, передає "Рейтер".

"Ми досягли угоди, і я щасливий, тому що вона враховує всі умови, висунуті грецькою стороною", - сказав він за підсумками розмови зі своїм македонським колегою Зораном Заєвим.

Оновлення. AFP з посиланням на джерело в уряді Греції повідомляє, що новою назвою македонської держави буде Республіка Північна Македонія.

Суперечка між Грецією і Македонією тривала близько 27 років. Після оголошення про незалежність від Югославії в 1991 році Македонія викликала обурення греків, оскільки країна використовувала назву однойменного грецького регіону, який розташований на півночі Греції, на кордоні з Македонією.

З огляду на це суперечку Греція блокувала приєднання Македонії до НАТО і ЄС. Крім того, в ООН країна входить до врегулювання суперечки під офіційною назвою "колишня югославська Республіка Македонія".

Нова назва Македонії наразі невідома. Раніше серед прикладів компромісу називалися "Північна Македонія" або "Нова Македонія".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram