ГоловнаСвіт

США нададуть КНДР гарантії безпеки в обмін на відмову від ядерної зброї

Стали відомі ключові пункти декларації, підписаної Трампом і Кім Чен Ином.

США нададуть КНДР гарантії безпеки в обмін на відмову від ядерної зброї
Фото: EPA/UPG

У документі, підписаному Дональдом Трампом і Кім Чен Ином, сказано, що Північна Корея підтримує повну денуклеаризацію, а Вашингтон, своєю чергою, зобов'язується надати Пхеньяну гарантії безпеки.

Про це повідомляє ВВС.

Видання наводить чотири ключові пункти декларації:

1. США і КНДР зобов'язуються встановити нові відносини між країнами, "згідно з прагненням народів двох країн до миру і процвітання".

2. США і КНДР будуть спільно працювати над створенням стійкого і стабільного режиму миру на Корейському півострові.

3. На підтвердження Декларації Панмунджома, підписаної головами Північної і Південної Корей 27 квітня, КНДР зобов'язалася працювати над повною денуклеаризацією Корейського півострова.

4. США і КНДР домовилися про повернення на батьківщину останків в'язнів війни і загиблих у бойових діях військовослужбовців, включаючи репатріацію вже ідентифікованих останків.

Нагадаємо, наприкінці квітня Північна Корея зобов'язалася в травні закрити свій найбільший ядерний полігон Пунгері. Незадовго до цього лідер КНДР Кім Чен Ин оголосив про припинення з 21 квітня випробувань ядерної зброї і міжконтинентальних балістичних ракет.

24 травня КНДР підірвала свій єдиний ядерний полігон. Іноземні журналісти спостерігали за вибухом з відстані приблизно 500 метрів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram