ГоловнаСвіт

Італія відмовилася прийняти судно з 629 мігрантами

"Віднині Італія теж почне говорити "ні".

Італія відмовилася прийняти судно з 629 мігрантами
Фото: twitter.com/MSF_Sea

Італія не дозволила гуманітарному судну Aquarius, на борту якого перебуває понад 600 мігрантів, увійти в будь-який зі своїх портів і наказала йому прямувати на Мальту, але та також відмовилася приймати судно.

Таке рішення ухвалив новий міністр внутрішніх справ Італії Маттео Сальвіні, який під час передвиборної кампанії обіцяв зупинити потік мігрантів у країну, повідомляє

Reuters.

Судно Aquarius належить європейській благодійній організації SOS Mediterranee. На його борту перебувають 629 осіб, включно зі 123 дітьми і підлітками без родичів, а також сімома вагітними жінками. Африканців підібрали з різних плавзасобів біля узбережжя Лівії і пересадили на Aquarius.

"Мальта нікого не приймає, Франція відправляє людей назад із кордону, Іспанія захищає кордон силою зброї. Віднині Італія теж почне говорити "ні" торгівлі людьми, бізнесу на нелегальній імміграції", - написав Сальвіні у Facebook.

За останні п'ять років в Італію морем прибули понад 600 000 мігрантів. Після значного уповільнення потоку мігрантів з початку року число врятованих у морі африканців останніми днями знову почало зростати.

"Моя мета - гарантувати мирне життя для цих молодих людей в Африці і для наших дітей в Італії", - написав Сальвіні у Twitter, означивши публікацію хештегом "Ми закриваємо порти".

Як зазначає Reuters, голова МВС Італії не має повноважень управляти роботою портів, тому поки що незрозуміло, чи буде виконано його розпорядження. Зокрема, мер Неаполя підтвердив свій намір прийняти мігрантів.

За оцінкою ООН, щонайменше 500 людей потонули від початку року в центральній частині Середземного моря, намагаючись дістатися з Африки в Європу. Минулого року число втонулих склало 2853 особи.

Сальвіні назвав благодійні організації, які рятують мігрантів у морі, "таксі для мігрантів". Минулої п'ятниці він закликав НАТО допомогти Італії захистити її південне узбережжя.Новий уряд Італії у складі партій "Рух 5 зірок" і "Ліга" критично ставиться до міграційної політики своїх попередників і ЄС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram